Expo / Gallery

L I M I N A L I T Y  is “the quality of ambiguity or disorientation that occurs in the middle stage of a rite of passage, when participants no longer hold their pre-ritual status but have not yet begun the transition to the status they will hold when the rite is complete. During a rite’s liminal stage, participants “stand at the threshold” between their previous way of structuring their identity, time, or community, and a new way, which completing the rite establishes”.

Art Expo by

  • Ulysses Ost
  • Lamine Djouf
  • Victor Hugo Iruegas Cortes
  • Geoffrey Lambert

Curated by IMAGINAIR

*Tentoonstelling is voorbij

Meurop uit de kast

Voor Meurop uit de kast – verwelkomen we het publiek in de fabriek waar het welbekende Meurop-meubilair in de vorige eeuw werd gemaakt.

Je bezoekt het Brutalistische fabrieksgebouw van architect Hugo Van Kuyck, alleen dat al is de moeite waard. De inrichting, de kleuren en de kunstige ingrepen van Imaginair zijn de taart én de kers, de fabriek is er dol op.

Imaginair doorkruiste het land op zoek naar het originele Meurop-meubilair. De gevonden stuks brachten we terug thuis en verwerkten we tot een huiselijke expo in de fabriek. De aanwezigheid van de meubels genereerde verhalen van bezoekers: een meubelstuk bleek de stem van generaties in zich te dragen.

In ‘Meurop uit de kast’ laten we de meubels aan het woord, we brengen ze opnieuw tot leven. We gaan op zoek naar de verhalen die in hun geheugen zijn gegrift. We verklanken de gesprekken die in hun gezelschap zijn gevoerd.

Verwacht een theatrale expo die tot de verbeelding spreekt.

*Tentoonstelling is voorbij