Open Monumentendag bij IMAGINAIR

10 september 2022 — 10u00 --- 11 september 2022 — 18u00Gratis
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag – bij IMAGINAIR in de MEUROP – fabriek

Tijdens het weekend van Open Monumentendag, nodigt IMAGINAIR u opnieuw uit in de Meurop-fabriek. Van bij binnenkomst ontdek je de in situ tentoonstelling van hedendaagse creaties samen met de vele Meurop-meubels die IMAGINAIR verzamelde. Stoelen in alle kleuren, kleine tafereeltjes opgebouwd uit Meurop-meubilair en verrassende neon-verlichte opstellingen, staan overal verspreid tussen de betonnen structuren.
Op het plein herbergen de schuren die dienden om het hout te drogen, een vintage terras.
De IMAGINAIRE weg doorheen de fabriek, leidt u naar het eerste verdiep, waar tussen de zuilen, het verleden opnieuw tot leven komt in de theatrale expo ‘Meurop uit de kast’.

Ook de galerij met creaties uit eigen atelier en de show Between Abstracts met schilderwerk van de jonge Antwerpse kunstenaar Ruben Boeren is geopend.
Daarnaast krijgen bezoekers de kans een permanent tentoongesteld deel van de tentoonstelling TIDES van de belangrijke Belgische kunstenaar Koenraad Tinel te bezoeken, met zijn indrukwekkende grote sculpturen die verspreid staan opgesteld in de vervallen fabriekshallen op het gelijkvloers.

‘Meurop uit de kast’ ontstond uit een samenwerking tussen IMAGINAIR (concept, decor, styling, artdirection, images, words) en
Hans Roggen (fotograaf), Hester Bolle (sound wizard), dansers en modellen (allerhande), Meurop-kenners (enkele), meubilair (veelkleurig), de fabriek en de site (met dank aan Dijledonk).

Gegevens

Begin:
10 september 2022 — 10u00
Einde:
11 september 2022 — 18u00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.openmonumentendag.be/evenementen/open-monumentendag-bij-imaginair-de-meurop-fabriek

Locatie

In en rond het decor van de fabriek
Oude Keerbergsebaan 8
Rijmenam, Antwerpen 2820 Belgium
+ Google Maps

Organisator

IMAGINAIR