MVR group

29 juli 2021 — 20u00 --- 23u00€5
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Marjan Van Rompay – sax

Tim Finoulst – gitaar

Janos Bruneel – contrabas

Toon Van Dionant – drums

“Meisjes die voor de saxofoon vallen en het nachtelijke jazzcircuit induiken, zijn op één hand te tellen. Marjan Van Rompay is één van hen.
Op haar tiende koos ze resoluut voor de saxofoon, het instrument dat haar spontaan naar de jazz leidde.”

Dit concert is geprogrammeerd in Imaginair Jazz-café
Een reeks Jazzconcerten op donderdagavond,
op het gezellige en sfeervolle Fabrieksplein van Imaginair. 

Marjan Van Rompay omringt zich met 3 topmuzikanten.
De composities van Marjan lijken Janos, Tim en Toon op het lijf geschreven: door de vele improvisaties heen heeft elk individu de vrijheid om de muziek te beïnvloeden. De alertheid die ze hiervoor ten toon spreiden garandeert een intense en spannende muzikale ervaring.

Op haar achttiende trok Van Rompay naar het conservatorium, eerst naar Den Haag, dan Antwerpen. Sinds de beginjaren van haar muzikale studies componeert zij zelf muziek, die ze al in verschillende formaties speelde. De ambitie om een eigen band te leiden werd steeds sterker.
Een week nadat zij afstudeerde als jazzsaxofonist, nam zij haar eerste album op: ‘Silhouette’ (release voorjaar 2013, in eigen beheer, op een gloednieuw eigen label: Echos). Een cd vol eigen composities en eigen arrangementen. Het werd zo’n overtuigend debuut dat Jef Neve voor deze plaat een jubelende hoestekst schreef. Later volgde “Comfort, Solace, peace” en werk met “Zandland” en “Wolf”.

Voorverkoop 5€
Doors 7€

Gegevens

Datum:
29 juli 2021
Tijd:
20u00 --- 23u00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Fabrieksplein

Organisator

IMAGINAIR