APERITIEFCONCERT met Tristan Driessens

17 juli 2022 — 11u00 --- 13u00€18
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Aperitiefconcert – temidden van de tentoonstelling TIDES

Voor het eerste aperitiefconcert van deze zomer, nodigen we Tristan Driessens uit. Een concert temidden van de sculpturen van Koenraad Tinel.

Start om 11u – kaartjes 18 €

Tantris
Tristan Driessens: oed
Harald Bauweraerts: draailier
Dick van der Harst: percussie

Als oud speler en artistiek leider van onder meer Refugees for Refugees en het Lâmekân ensemble, wordt Tristan Driessens vaak omschreven als de Belg die een muzikale brug weet te bouwen over de Bosphorus. Rode draad vormt zijn telkens terugkerende dialoog tussen Oost en West. Ondertussen behield hij in zijn muzikale carrière altijd het contact met zijn eigen wortels, binnen de Vlaamse traditie, en bij uitbreiding die van West-Europa. Zo vormde hij tot 2012 met Balacordes een duo met violist Wim Baeck waarmee hij heel innoverend omsprong met West-Europese traditionele muziek. Recent ging hij de uitdaging aan om zijn oed te positioneren tegenover de akoestische draailier van Harald Bauweraerts (Embrun) en de percussie van muzikale duizendpoot Dick Van Der Harst (Het muziek Lod), die een stevige groove garanderen. 

De focus wordt gelegd op de Auvergne waar ze uiteraard pittige bourrees en aanverwanten weten op te vissen, soms ontleend aan lokale groepen zoals Komred. Daarnaast grasduinen ze bijvoorbeeld in de Spaanse traditie, kan het ook even de Scandinavische richting uitgaan en interpreteren ze oude muziek. Ook enkele eigen composities maken deel uit van het repertoire. Maak je klaar voor een ietwat ruwer en niet afgelikt, strak geritmeerd festijn.

(Bart Van Outrive) 

 

Gegevens

Datum:
17 juli 2022
Tijd:
11u00 --- 13u00
Kosten:
€18
Evenement Categorie:

Locatie

TIDES
Oude Keerbergsebaan 8
Rijmenam, Antwerpen 2820 Belgium
+ Google Maps

Organisator

IMAGINAIR