Imaginair maakt creative content: voor en met kunstenaars,
voor bedrijven en voor particulieren.
Voor jou als je dat wil.
In heel wat verschillende media, maar altijd Imaginair.

Ontdek hier verschillende van onze projecten,
on-go
ing en delivered. 

Words/images

Veelzeggende woorden en sprekende beelden

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom schrijven we in beelden, daarom voorzien we sprekende beelden van veelzeggende woorden. Soms ontstaat een dialoog met werk van anderen, dan weer schrijven we bij eigen beelden. We verbeelden, we verwoorden. Storytelling, journalistiek, marketing en poëzie: we voelen ons vis in vele waters.


Beeld: ‘still life’ uit de serie Absent Present 

Objects/furniture

Meubels als objecten, een object als meubelstuk

We maken meubels als objecten, die ook los van hun functionaliteit kunnen bestaan. Daarnaast staat een object in de ruimte als een meubelstuk of wordt een ontwerp soms een landschapselement. Het is in de spanning tussen gebruiksvoorwerp en sculptuur, tussen meubilair en interieur, tussen realisme en verbeelding, tussen design en kunst dat ons werk zich thuis voelt.


Beeld: object uit de serie Brandhout

 

Stage

Bij Tutti Fratelli KBA

Applaus!

De tijd condenseren tot een intense beleving, gedeeld tussen podium en publiek. Muziek, eeuwenoude woorden uit levendige monden, dans, bewegende 3D-sculpturen.
De laatste klank sterft uit. Iedereen houdt de adem in. Stilte (enkele seconden). Applaus!


Beeld: Between Before and After
naar het werk van Michaël Borremans

Meurop

Meurop Coquillage van Pierre Guariche

Meurop en Imaginair: A sudden love affair

Meurop, het is de verzamelnaam, de merknaam van de meubels die rond de jaren ’60 – ’70 werden gemaakt in de fabriek waar Imaginair vandaag resideert. Als een voorbestemde liefde, kwam het op ons pad.
Sinds november ’19 verzamelen we meubels, verhalen en getuigenissen, contacten en feiten. We brengen al het materiaal terug thuis in de fabriek waar het ontstond. We richtten ook vzw Meurop op, om het project samen met andere Meurop-lovers alle aandacht en kansen te bieden die het verdient.

Beeld: ‘Coquillage’ door Pierre Guariche,
image taken at de Factory’s First Floor 

Decor/scenery

zomer van antwerpen bar zomerfabriek

Hoe meer schoonheid hoe schoner de wereld.

Daarom vinden we het belangrijk ook voor anderen te werken. Voor film, voor TV, voor creatieve projecten allerhande: Imaginair heeft geen box nodig om outside te denken.