Factory

De factory
Verbeeld je een
 betonnen gebouw, een majestueuze inkomhal met enorme betonnen zuilen, een fabrieksplein en twee bijna identieke etages bezaaid met een meetkundig patroon opgetrokken uit betonnen kolommen. Een brutalistische parel van architect Hugo Van Kuyck, de modernist die ook De Bell in Antwerpen tekende. Imaginair is er aan het werk in de ruimte tussen verleden en toekomst. Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van de site, die in de vorige eeuw de Meurop-meubelfabriek herbergde. We verzamelen de meubels, de verhalen van mensen die komen aanwaaien en de oude foto’s uit de talrijke reclamefolders die de fabriek uitbracht. Daarnaast richten we onze blik vooruit. Met tijdelijke invulling onderzoeken we hoe we mee kunnen bouwen aan de toekomst. We vullen de fabriek opnieuw met leven om zo nieuwe processen op gang te zetten in de dorpen van morgen

Fabrieksplein

Het fabrieksplein, onze buitenlocatie. Je herkent ze aan de Driehoek uitgesneden in het hout van één van de houtschuren op het plein, het eerste kunstwerk in situ door Imaginair.

De Hal

De majestueuze inkomhal.
Hier vind je de presentatie Dijledonk die een blik werpt op de toekomstige bestemming van de site.

Massieve betonnen zuilen met pastel groenblauwe voeten die leiden naar een zwart konijn. Dat moet wel een Imaginaire touch zijn.
Hier speelden enkele onvergetelijke IMAGINAIR Jazz café‘s, maakten we verschillende installaties en exposeerden we een indrukwekkende reeks Meurop-stoelen.

Onze verbeelding heeft nog meer in petto – Let’s see what happens next…

Hangars

De site is nog veel groter. Aan het hoofdgebouw grenzen kilometers (dat nu ook weer niet, maar toch) oude hangars. Ideaal als film- of fotoshoot locatie.

First floor

De prachtige zuilenzaal op de eerste verdieping.
Hier brachten we ons kantoor onder, geïnspireerd door het Modernisme – onze hoogstpersoonlijke Neue Nationalgalerie, een kleine Mies van de Rohe. Je vindt er ook de galerij, expo-ruimte en conceptstore, met Meurop-meubels naast hedendaags design & objects uit eigen atelier. Te bezoeken op afspraak.

Interesse in een shoot in zo’n betonnen tempel? Dezelfde zuilenzaal op +2 lieten we on-ingevuld om die reden…