Factory

De factory. Op de Dijledonk-site vind je ons in levende lijve.
Verbeeld je een
 betonnen gebouw, een majestueuze inkomhal met enorme betonnen zuilen, een fabrieksplein en twee bijna identieke etages bezaaid met een meetkundig patroon opgetrokken uit betonnen kolommen. Een brutalistische parel van architect Hugo Van Kuyck, de modernist die ook De Bell in Antwerpen tekende. Imaginair is er aan het werk in de ruimte tussen verleden en toekomst. Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van de site, die in de vorige eeuw de Meurop-meubelfabriek herbergde. We verzamelen de meubels, de verhalen van mensen die komen aanwaaien en de oude foto’s uit de talrijke reclamefolders die de fabriek uitbracht. Daarnaast richten we onze blik vooruit. Met tijdelijke invulling onderzoeken we hoe we mee kunnen bouwen aan de toekomst. We vullen de fabriek opnieuw met leven om zo nieuwe processen op gang te zetten in de dorpen van morgen

Fabrieksplein

Het fabrieksplein is onze buitenlocatie. Je herkent ze aan de Driehoek uitgesneden in het hout van één van de houtschuren op het plein, het eerste kunstwerk in situ door Imaginair.

In de zomer waan je je er in Zuid-Frankrijk op het even zonnige als schaduwrijke terras waar je ook een petanquebaan en een avontuurlijke speelplek vindt. In de winter kan je je warmen aan een vuur.

Het fabrieksplein is de ideale event-locatie: een familiefeest of een verjaardag, maar ook bedrijfs-events, recepties, vergaderingen en teambuildings zijn er op hun plaats.

Een imaginaire ontmoetingsplek die tot de verbeelding spreekt.

De Hal

De majestueuze inkomhal. Hier vind je de presentatie Dijledonk die een blik werpt op de toekomstige bestemming van de site. We organiseerden er ook hun winters info-event voor gemeente en buurt.
Massieve betonnen zuilen met pastel groenblauwe voeten. Dat moet wel een Imaginaire touch zijn. Iets eten of drinken, de krant of één van onze magazines lezen, schuilen voor de warmte op hete dagen: het kan in onze Bistro Industrielle.

Hangars

De site is nog veel groter. Aan het hoofdgebouw grenzen kilometers (dat nu ook weer niet, maar toch) oude hangars. Ideaal als film- of fotoshoot locatie.

First floor

Onze oogappel, onze parel, onze lieveling. De prachtige zuilenzaal.
Hier startten we een co-workspace opgebouwd in paviljoenen, geïnspireerd door het Modernisme. We brengen er ook onze galerij, expo-ruimte en conceptstore onder, met Meurop-meubels naast hedendaags design. Soms recht uit onze ateliers, dan weer van Belgische designers die ons boeien.